Acupunctuur

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een techniek, waarbij naalden op nauwkeurig omschreven punten op de zogenaamde meridianen, worden ingebracht. Hierdoor kan de stroom van de energie beïnvloed worden en kunnen blokkades worden opgeheven. Op deze wijze kan de balans in het lichaam hersteld en behouden worden.

Een acupunctuur behandeling

De behandeling van een acupuncturist is er op gericht de energiehuishouding in deze meridianen weer in balans te brengen. Door bepaalde acupunctuurpunten te stimuleren worden pijnstillende en ontstekingsremmende stoffen in het lichaam geactiveerd, waardoor pijnklachten afnemen. Tegelijkertijd ontspant acupunctuur lichaam en geest en stimuleert het de aanmaak van lichaamseigen stoffen die de stemming verbeteren. Wanneer de energie weer vrij en ongehinderd stroomt kan het lichaam naar behoren functioneren, is de geest helder en ontspannen en is er sprake van een dynamisch evenwicht dat we gezondheid noemen. Al met al biedt acupunctuur een natuurlijke en veilige manier om pijn te verminderen, gezondheid en algemeen welbevinden te verbeteren.

De naalden die worden gebruikt zijn dun, steriel en voor éénmalig gebruik.

Wilt u een behandeling inplannen?

U kunt contact met mij opnemen met het contactformulier hieronder.
Of telefonisch op: 06 10836061

Welke klachten zijn te behandelen met acupunctuur? 

Zie tab ” over” en Gezondheidsklachten

Is acupunctuur veilig? 

Ik gebruik uitsluitend goedgekeurde disposable naalden en  ben degelijk opgeleid en in staat te bepalen waar, hoe diep en onder welke hoek een naald geprikt moet worden.

Doet acupunctuur pijn?

Acupunctuurnaalden zijn heel dun. Je voelt een klein prikje, gevolgd door een energiegevoel dat kan variëren van tintelingen, zwaarte, warmte of helemaal niets.

Hoe weet ik of de acupunctuur werkt?

Het kan een paar behandelingen duren, voordat je effect merkt; dit is afhankelijk van je conditie. De effecten zijn cumulatief. Meestal is er tijdens de behandeling sprake van een loom gevoel, dat even voort kan duren.

Mag ik acupunctuur als ik zwanger ben?

Ja zeker. Er zijn een aantal acupunctuurpunten die niet geprikt mogen worden, maar die zijn bekend bij de acupuncturist. Het is van belang dat u bij de anamnese meldt dat u zwanger bent of zwanger wilt worden. 

Kan acupunctuur in combinatie met andere behandelingen? 

Dat is zeker mogelijk. Het is wel belangrijk dat u  de andere behandelaren hierover informeert.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dat varieert per persoon en is afhankelijk van of er sprake is van een acute klacht of een klacht die al langer bestaat. Ik behandel 4 weken lang elke week, dan volgt een evaluatie en adviseer ik in of en wat er nog meer aan behandeling nodig is. Soms is er sprake van een maandelijkse onderhoudsbehandeling.

Kan acupunctuur na een operatie?

Ja zeker, dat kan en is zelfs aan te bevelen. Het versnelt de pijnbestrijding en versterkt het immuunsysteem. Het verbetert het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest. 

Is er een patiëntenvereniging voor acupunctuur?

Ja zeker, dat is de Nederlandse Patiëntenvereniging Voor Acupunctuur (NPVA). Voor meer informatie zie: www.nvpa.nl