Mijn naam is Anke Kruip ( 1957 ) en ik ben gediplomeerd acupuncturist,  tui-na therapeut en coach (volgens Traditionele Chinese Geneeswijze).
In 2007 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Traditionele Chinese Geneeswijze toen ik succesvol werd behandeld voor een nekhernia. Ik raakte zo enthousiast door de holistische behandelwijze van mijn gezondheidsklacht en het positieve resultaat, dat ik me ben gaan verdiepen in de Chinese visie op gezondheid. Vol overtuiging ben ik vervolgens zelf aan de opleiding Traditionele Chinese Geneeswijze begonnen. In 2010 ben ik mijn eigen praktijk ” de Wissel, op een ander Spoor”  gestart.

De specialisaties acupunctuur en tui-na massage heb ik gevolgd bij Qing-Bai, een Nederlands opleidingsinstituut voor Traditionele Chinese Geneeswijze. De opleiding voor coach heb ik gevolgd bij International Lectures.

Vóór 2010  ben ik onder meer werkzaam geweest als groepleidster in de jeugdhulpverlening en als verpleegkundige, coach en opleider in de psychiatrie.

REGISTRATIES

Ik ben aangesloten bij de ZHONG, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (reg. 1501570009927).

Dit betekent dat ik tevens ben geschoold in Westerse Medische Basiskennis op HBO-niveau. Ik voldoe hiermee aan de door de ZHONG gestelde kwaliteitseisen.(Zie voor verdere informatie www.zhong.nl).

Ook ben ik geregistreerd als therapeut bij:

  • de Stichting RBCG en TCZ: HBO Register en Tuchtrecht Beroepsbeoefenaren Complementaire Gezondheidszorg (reg. 509681R).
  • het Algemeen Gegevens Beheer Zorgverleners en Praktijk (reg. 90-043013, resp. 90-51777).
  • de Kamer Van Koophandel (reg. 50683624).
  • het College Bescherming Persoonsgegevens: meldingsnr m1496281