Tui betekent “schuiven” of “strijken” en na “grijpen” of “kneden”. Deze massagevorm is evenals de acupunctuur gebaseerd op het systeem van de meridianen.

Tui-na therapie is een massage die een duidelijke diagnose als uitgangspunt heeft. Zij omvat een complex scala aan massagegrepen, die al naar gelang de constitutie van de cliënt en bestaande klacht(en) gekozen en toegepast kan worden. Omdat de meridianen aan de oppervlakte liggen kan door massage van de daarop aanwezige meridiaanpunten de conditie van de inwendige organen worden beïnvloed.

Tui-na therapie maakt onder andere gebruik van technieken als kneden, drukken, draaien, kloppen en manipulaties, waarbij zowel vingers, handpalmen, vuisten als ellebogen gebruikt worden. Het lijkt nogal ruw en krachtig, maar zo voelt het niet.

Tui-na therapie is zeer effectief, zowel bij het zowel bij het voorkomen als verhelpen van klachten. De energie wordt versterkt, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en stijve gewrichten gemobiliseerd. Het lichaam wordt weer in balans gebracht.

Tui-na therapie is een goed alternatief voor mensen die angst hebben voor naalden.